- ۲۵ مهر ۱۴۰۱
کامبوچا چیست؟
کامبوچا یک نوشیدنی ترش و شیرین گازدار است که با چای درست می شود. بسیاری از مردم می گویند که به تسکین یا پیشگیری از انواع مشکلات سلامتی، از ریزش مو گرفته تا سرطان و ایدز کمک می کند. شواهد علمی کمی برای تایید این ادعاها وجود دارد، اما برخی از عناصر این نوشیدنی ممکن است برای شما مفید باشند.
کامبوچا نزدیک به 2000 سال قدمت دارد. ابتدا در چین و سپس به ژاپن و روسیه راه یافت. در اوایل قرن بیستم در اروپا رایج شد. به دلیل شهرتی که به عنوان یک نوشیدنی سالم و انرژی زا دارد فروش آن در حال افزایش است.
مواد تشکیل دهنده کامبوچا
مواد اولیه موجود در کامبوچا مخمر، شکر و چای سیاه است. این مخلوط به مدت یک هفته یا بیشتر کنار گذاشته می شود. در این مدت، باکتری ها و اسیدها و همچنین مقدار کمی الکل در نوشیدنی تشکیل می شوند. این فرآیند به عنوان تخمیر شناخته می شود و شبیه نحوه نگهداری کلم به عنوان کلم ترش یا کیمچی یا نحوه تبدیل شیر به ماست است.
این باکتری ها و اسیدها لایه ای را در بالای مایع تشکیل می دهند که SCOBY (کلنی همزیست باکتری ها و مخمرها) نامیده می شود. می توانید از SCOBY برای تخمیر بیشتر کامبوچا استفاده کنید.
باکتری کامبوچا شامل باکتری های اسید لاکتیک است که می تواند به عنوان یک پروبیوتیک عمل کند. کامبوچا همچنین حاوی دوز سالم ویتامین B است.
فواید کامبوچا برای سلامتی
طرفداران کامبوچا می گویند که به هضم غذا کمک می کند، بدن را از سموم پاک می کند و انرژی شما را افزایش می دهد. همچنین گفته می شود که سیستم ایمنی را تقویت و به کاهش وزن کمک می کند، از فشار خون بالا و بیماری های قلبی و همچنین از سرطان جلوگیری می کند. اما شواهد علمی قابل استناد زیادی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد.
محصولات تخمیر شده به طور کلی برای میکروبیوم و سلامت روده مفید هستند. پروبیوتیک هایی که بواسطه تخمیر ساخته می شود برای درمان اسهال و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مفید است و حتی ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.
اگر کامبوچا از چای سبز تهیه شود، از فواید آن نیز بهره مند می شوید. این شامل ترکیبات زیست فعال مانند پلی فنول ها می شود که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر آسیب محافظت می کنند.
چای سبز ممکن است به چربی سوزی و محافظت در برابر بیماری قلبی کمک کند. مطالعات حیوانی نشان می دهد که این نوشیدنی باعث کاهش کلسترول و قند خون می شود. اما تحقیقات نشان نداده است که اثرات مشابهی در افراد دارد.
خطرات کامبوچا
تهیه کامبوچا به این معناست که شما به هر نوع باکتری اجازه می دهید در مایعی که قرار است بنوشید رشد کند . بسیاری از باکتری ها پروبیوتیک در نظر گرفته می شوند، اما اگر به درستی تهیه نشود، می تواند باکتری های مضر یا کپک ایجاد کند.
از اواسط دهه 1990، چندین مورد بیماری و حداقل یک مورد مرگ در افرادی که کامبوچا مصرف می کردند گزارش شده است. بیماری ها شامل مشکلات کبدی، اسیدوز لاکتیک (تجمع اسید لاکتیک در بدن)، واکنش های آلرژیک و حالت تهوع بود.
گروه تحقیقات محصول غیرانتفاعی Consumer Reports توصیه میکند از نوشیدن آن به دلیل خطر مسمومیت و وجود شواهد ناچیز مبنی بر فواید آن خودداری کنید.
اما FDA می گوید کامبوچا زمانی که به درستی آماده شود بی خطر است. اگر آن را در خانه درست می کنید، کارشناسان توصیه می کنند از ظروف شیشه ای، فولادی ضد زنگ یا پلاستیکی استفاده کنید. همه چیز را از جمله تجهیزات و دستان خود استرلیزه و بهداشتی نگه دارید.
دیدگاه شما