- ۱۶ آبان ۱۴۰۱
با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و افزایش سرماخوردگی و آنفلوانزا ، شاید یکی از سوالات ورزشکاران این باشد که حین سرماخوردگی ورزش کنیم یا خیر ؟
لیست محتوا
چرا سرماخوردگی برای ورزشکاران مهم است ؟
ورزشکاران در طول تمرینات خود آمادگی کسب میکنند و بدن خوبی میسازند ، سرماخوردگی باعث میشه از تمرینات دور بشن و این امر شاید سبب کاهش آمادگی و ضعیف شدن ورزشکار بشه
درمان سرماخوردگی
در مواردی که علایم زیر یک هفته است ، به هیچ وجه درمان سرماخوردگی توصیه نمیشود و حداکثر میتوان با درمان های علامتی ، علایم فرد مثل ابریزش بینی را کاهش داد . برای رفع کامل سرماخوردگی بدن باید به میزان کافی آنتی بادی در بدن تولید کند که حدود سه الی چهار روز طول میکشد و تا رفع کامل علایم بین ۵ تا ۷ روز و گاها حتی دو هفته بسته به شدت بیماری و شرایط زمینه ای بدن فرد زمان لازم است . استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان سرماخوردگی نه تنها جایگاهی ندارد بلکه فرد را با عوارض آن روبرو میکند و با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی سلامت فرد و جامعه را در درازمدت شدیدا به خطر می اندازد .
استفاده از بخور نیز ثابت شده تنها اثر اندکی در بهبود علایم سرماخوردگی دارد . با استناد به مقالات متععدی که درین زمینه انجام شده است ، استفاده از ویتامین سی توانایی جلوگیری از سرماخوردگ را ندارد ، اما ممکن است بتواند شدت و طول علایم را کاهش دهد. استراحت ، استفاده فراوان از مایعات گرم و استفاده از دارو های کنترل کننده ی علایم هنوز هم که هنوز است بهترین درمان سرماخوردگی هستند.
در زمان بیماری تمرین کنیم یا استراحت ؟
در صورت حضور علایم سرماخوردگی مثل گلودرد و آبریزش بینی بدون تب و درد بدنی جنرالیزه ، بهتر است ورزش شدید را به مدت چند روز تا بهبود نسبی علایم سرماخوردگی متوقف کنید. ورزش خفیف تا متوسط مثل راه رفتن در زمانیکه دچار سرماخوردگی هستید منعی ندارد و باعث تشدی علایم نمیشود.
در صورت وجود علایم پیچیده مثل تب ، احساس خستگی زیاد ، درد عضلانی ، تورم غدد لنفاوی ، بهتر است حدود ۲-۴ هفته قبل از بازگشت به ورزش شدید ، به خودتان فرصت بدهید.
به صورت کلی وقتی علایم فقط محدود به ناحیه سر و گردن است ، ورزش منعی ندارد ، گرچه باز هم استراحت بهتر است . در صورتیکه علایم جنرال است مثل وجود تب و درد های عضلانی ، ورزش باید متوقف شود و فرد استراحت کند.
حفظ سیستم ایمنی در شرایط عالی
افزایش سن ، سیگار کشیدن ، استرس ذهنی ، تغذیه نامناسب ، تحمل خستگی های مزمن و نداشتن خواب کافی از جمله عللی هستند که باعث اختلال عملکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به عفونت ها هستند . طی دوره های کاهش شدید کالری دریافتی و کاهش وزن سریع ، سیستم ایمنی بدن به شدت آسیب میبیند. تا میتوانید از این موارد دوری کنید.
آیا بیماری باعث افت بدن میشود ؟
سرماخوردگی و هر بیماری دیگری باعث ضعیف شدن بدن می شود اما موقتی است ، شما چون ورزشکار هستید و سابقه تمرین دارید ، پس از بازگشت به تمرین بدن شما خیلی سریع به آمادگی قبلی میرسد ، پس جای نگرانی نیست.
دیدگاه شما