- ۲ بهمن ۱۴۰۱
مصرف بیش از حد الکل یا مسمومیت الکلی عبارت است از مصرف به مقدار زیاد در مدت زمان بسیار کوتاه، و معمولا به نوشیدن بیش از 4 واحد الکل در روز برای زنان و 6 واحد در روز برای مردان اطلاق می شود. در ایالات متحده آمریکا، بیش از 90 درصد از کل نوشیدنی های مصرفی جوانان زیر 21 سال، مشروبات الکلی است.
چه به صورت کوتاه مدت و چه بلند مدت مصرف آن میتواند تاثیرات بسیار مخربی را بر بدن انسان در برداشته باشد. این خطرات را می توان با کاهش میزان مصرف کاهش داد.
عوارض مصرف دراز مدت
مصرف زیاد و طولانی مدت الکل، تاثیرات مخرب متعددی بر سیستم عصبی، مغز، پانکراس، کبد و قلب دارد. همچنین باعث افزایش فشار خون و سطح کلسترول می شود. با ایجاد عفونت شدید، سیستم ایمنی را ضعیف می کند و تراکم استخوان را کاهش می دهد و در نتیجه خطر فرسایش و شکستگی استخوان را افزایش می یابد.
لیست محتوا
فشار خون
فشار خون بالا به دلیل مصرف بیش از حد الکل منجر به آنوریسم، اختلال شناختی خفیف، نارسایی کلیه، آسیب رگ های خونی چشم، درد قفسه سینه و تنگی و آسیب عروق می شود.
آسیب مغزی
الکل بالا به عنوان یک نوروتوکسین عمل می کند و منجر به تخریب سلول های مغز می شود. جوانان معتاد به الکل، حافظه، استدلال و عملکرد شناختی ضعیفی دارند. همچنین منجر به کاهش 10 درصدی حجم هیپوکامپ می شود، یعنی اندامی واقع در مغز انسان که با حافظه بلند مدت و مهارت های استدلال مرتبط است.
ایجاد سرطان
نوشیدن زیاد الکل عامل خطر اصلی در ایجاد چندین سرطان است که با حلق، کبد، واحد کولورکتال و مری مرتبط هستند. در زنان، مصرف بیش از حد آن عامل اصلی سرطان سینه است. اما احتمال بروز این بدخیمی حتی پس از مصرف تنها یک نوشیدنی در روز نیز وجود دارد. همراه با سیگار کشیدن، نوشیدن زیاد الکل عاملی محرک برای سرطان های دهان است.
آسیب کبدی
نوشیدن مداوم آن ممکن است به کبد آسیب برساند و منجر به هپاتیت الکلی حاد و سیروز شود. احتمال بروز همزمان این شرایط زیاد است و علائم آن شامل زردی، درد حاد شکمی و تب است.
مشکلات گوارشی
مصرف زیاد الکل می تواند به مری آسیب برساند و باعث گاستریت و خونریزی حاد شود. اگر این عارضه درمان نشود، ممکن است به مرور زمان عوارض بدتر شود و همچنین منجر به مرگ شود.
مشکلات قلبی
انقباض میوکارد در نتیجه مصرف بیش از حد الکل رخ می دهد، که ممکن است مکانیسم پمپاژ خون را مختل کند و خطر ایست قلبی را افزایش دهد. خطر آریتمی قلبی نیز دو برابر می شود که منجر به مرگ غیرمنتظره در نتیجه نارسایی قلبی می شود.
سکته
مصرف زیاد الکل عامل ایجاد کننده سکته های حاد هموراژیک و ایسکمیک است که همراه با خونریزی حاد در نتیجه افزایش فشار خون همراه با اسپاسم شریان مغزی است.
اختلال اسکلتی عضلانی
میوپاتی حاد نیز از تاثیرات مصرف بیش از حد الکل است. سایر عوارض این اختلال عبارتند از میالژی، تورم و التهاب همراه با ضعیف شدن تدریجی پاها و ساق پا.
مسائل روانی
مصرف بیش از حد الکل باعث ایجاد چندین مشکل روانی مانند اضطراب و افسردگی می شود و بر روحیه فرد تأثیر می گذارد.
سایر مسائل روانشناختی بحرانی عبارتند از خود ترحمی، استرس، زوال اخلاقی، نارضایتی، افسردگی مزمن، وسواس نوشیدن الکل، و مشکلات حافظه و یادگیری مانند زوال عقل.
عوارض مصرف کوتاه مدت
مصرف بیش از حد الکل اثرات آنی و مضر متعددی بر سلامتی دارد. در زیر برخی از پیامدهای زیاده روی در الکل آورده شده است.
بارداری و نقایص مادرزادی
در دوران بارداری منجر به عوارض مختلفی مانند سقط جنین، زایمان و زایمان زودرس و کاهش مایع آمنیوتیک می شود. همچنین می تواند چندین ناهنجاری و نقایص مادرزادی در جنین ایجاد کند و در نتیجه سندرم الکل جنینی ایجاد شود.
مسمومیت با الکل
مسمومیت حاد با افزایش محتوای الکل در خون مرتبط است و می تواند باعث بی حوصلگی، هیپوگلیسمی، تاری/دوبینی، افسردگی تنفسی، تشنج، کما، عدم هماهنگی عضلات و رفلکس های افسرده و شاید به دلیل نارسایی سیستم تنفسی و گردش خون در نتیجه آسپیراسیون ریوی شود.
مسائل جسمی
- بارداری ناخواسته
- افزایش خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی و HIV
- وقوع صدمات تصادفی ناشی از افتادن، سکندری، غرق شدن، سوختن یا تصادف وسایل نقلیه موتوری.
- سایر خطرات رایج شامل اسهال، مرگ و میر غیرمنتظره در افرادی که قبلاً از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند، سرگیجه، کنترل ناکارآمد دیابت و التهاب نخاع است.
مصرف بیش از حد الکل به آرامی بر زندگی یک فرد چه از نظر حرفه ای و چه از نظر شخصی تأثیر می گذارد. مصرف طولانی مدت و کنترل نشده آن می تواند منجر به الکلیسم کامل شود. از آنجایی که اکثر مردم از درک عوارض سوء مصرف الکل امتناع می ورزند، نمی توانند از مصرف زیاد آن اجتناب کنند.
از دیگر مشکلات رایج عبارتند از: روابط ناموفق، سوء استفاده فیزیکی و کلامی، قتل، نادیده گرفتن کار، عدم ثبات و پایبندی، خشونت خانگی، تمایل به خودکشی، اجتناب از مسئولیت ها، کناره گیری از جامعه، کج خلقی و مشاجره در محل کار.
دیدگاه شما