چرا همیشه احساس گرسنگی می کنیم؟

«چرا همیشه گرسنه هستم؟» این سؤالی رایج است که اکثر افراد چه با کمبود وزن و چه با اضافه‌وزن ممکن است با آن مواجه شوند. برای کشف پاسخ این سؤال فقط کافی است به این موارد توجه کنید:

 

انتخاب مواد غذایی نامناسب

مواد غذایی مصرفی نقش بسزایی در ایجاد حس گرسنگی دارند. مصرف کیک، شیرینی، آبنبات و یا هر ماده غذایی حاوی قند ساده شما را سریع‌تر دچار گرسنگی می‌کند. استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه‌ها، نان‌های سبوس‌دار، چربی های سالم (ماهی آزاد، آجیل، آووکادو) و پروتئین بدون چربی (مانند تخم مرغ، لوبیا، مرغ کبابی) می‌تواند بهترین انتخاب برای کاهش حس گرسنگی باشد.

 

استرس

در ابتدا، بدن با ترشح هورمونی بنام آدرنالین مانع از ایجاد حس گرسنگی می‌شود؛ اما اگر فرد برای مدت طولانی‌تری تحت تأثیر استرس باشد ترشح هورمونی دیگر بنام کورتیزول افزایش می‌یابد و در نتیجه فرد به استفاده از هر مواد غذایی که در دسترس دارد، ترغیب می شود. بعد از برطرف شدن استرس، سطح کورتیزول کاهش می‌یابد و اشتها دوباره به حالت عادی برمی‌گردد.

 

تشنگی

گاهی اوقات وقتی حس می کنید گرسنه هستید، در واقع دچار کم آبی شده اید. بنابراین ابتدا کمی آب بنوشید. بعد از خودتان بپرسید آیا باز هم گرسنه هستم؟ در بیشتر مواقع حس گرسنگی با نوشیدن آب برطرف می‌شود، اگر باز هم گرسنه بودید مطمئن باشید که مصرف آب به شما کمک خواهد کرد که تا از پرخوری خودداری کنید و با مصرف به اندازه مواد غذایی گرسنگی خود را برطرف کنید.

 

نوسانات قند خون

وقتی کربوهیدرات‌های شیرین یا نشاسته‌ای مانند دونات، شیرینی‌ها یا نوشابه‌های معمولی مصرف می‌کنید، به یکباره مقدار زیادی قند وارد بدن شما می‌شود. بدن به منظور حفظ قند خون در محدوده نرمال ترشح انسولین را افزایش می‌یابد تا از قند اضافی به عنوان سوخت استفاده کند یا برای بعد ذخیره کند. این افزایش ترشح انسولین می تواند باعث شود بدن شما بیش از نیاز شما انسولین بسازد و در نتیجه سبب کاهش سریع‌تر قند خون و ایجاد حس گرسنگی می‌شود.

دیابت

این وضعیت به این معنی است که بدن دچار کمبود انرژی می شود. فرد احساس گرسنگی میکند زیرا بدن فکر می کند به سوخت بیشتری نیاز دارد. اما مشکل واقعی در تبدیل غذا به سوخت است. “پلی فاژی” اصطلاحی است که پزشکان برای گرسنگی شدید استفاده می کنند و می تواند نشانه دیابت باشد. همچنین کاهش وزن، تکرر ادرار و احساس خستگی نیز از علائم دیابت است. در صورت داشتن هر یک از این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

 

غذا خوردن سریع

اگر سریع غذا بخورید، مسلماً از غذای خود احساس رضایت نمی‌کنید و تمایل دارید بیشتر غذا مصرف کنید؛ اما اگر لقمه‌های کوچک بردارید، غذا را به‌آرامی بجوید و از آن لذت ببرید، دیگر احساس گرسنگی نخواهید داشت. حدود 20 دقیقه به بدن فرصت دهید و ببینید که آیا هنوز گرسنه هستید یا خیر.

 

عدم استفاده از مواد غذایی سیرکننده

دانشمندان در واقع عددی را در این مورد ذکر کردند که به آن «شاخص سیری» می گویند. غذاهای دارای رتبه بالاتر با همان کالری، گرسنگی شما را بهتر ارضا می کنند. به عنوان مثال، سیب زمینی سوخاری بسیار سیر کننده تر از سیب زمینی سرخ شده است.

 

تیروئید پرکار

اگر غده تیروئید در بدن فعالیت زیاد داشته باشد، منجر به تولید بیش از حد هورمون های تیروئیدف افزایش سوخت و ساز بدن و احساس گرسنگی مداوم خواهد شد. کسانی که تیروئید پرکار دارند در واقع بیش از حد طبیعی کالری می‌سوزانند. البته گرسنگی ناشی از پرکاری تیروئید اغلب همراه با خستگی، بد خلقی، شکنندگی ناخن ها، ریزش مو و … است.. در صورت مشاهده هر یک از این علائم با پزشک خود صحبت کنید. بیماری تیروئید معمولاً با مصرف دارو یا جراحی درمان می شود.

 

نداشتن خواب کافی

کم‌خوابی یا بی‌خوابی سبب عدم تعادل هورمون‌های تنظیم اشتها (گرلین و لپتین) می‌شود که این سبب می‌شود بیشتر احساس گرسنگی کنید و به سراغ میان وعده هایی بروید که کالری و چربی بیشتری دارند.

5/5 - (3 امتیاز)
دیدگاه شما
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جامع و کامل👌ممنون🌹