سلامت جسم و ذهن ذاتاً به هم مرتبط هستند، وقتی چیزی باعث می‌شود که ما احساس تهدید یا ناراحتی کنیم، سیستم دفاعی بدن، واکنشی استرسی ایجاد می‌کند که منجر به احساسات ناخوشایند فیزیکی، ذهنی و عاطفی می‌شود. ممکن است متوجه تپش قلب و افزایش فشار خون خود شوید یا برای خوابیدن مشکل داشته باشید یا با خوردن و نخوردن غذا احساس راحتی کنید.

یک ابزار ساده ی خود مراقبتی که می تواند به شما در مقابله با استرس کمک کند، ورزش است. طبق شاخص های ملی سلامت، تقریباً 20 درصد از کسانی که حداقل 15 دقیقه در هفته ورزش می کردند، در مقایسه با 10.9 درصد از کسانی که اصلاً هیچ تمرینی را انجام نداده بودند، احساس می کردند سلامت روانشان بهتر از قبل شده است. در اینجا به چگونگی تاثیر ورزش بر استرس می پردازیم:

1. فشار خون را کاهش می دهد
براساس شواهد، ورزش می تواند ابزار مفیدی در کاهش و کنترل فشار خون باشد. تعریق زیاد، منجر به تقویت قلب می شود. قلب قوی، خون بیشتری را با تلاش کمتر پمپاژ می کند. اگر قلب بتواند کارآمدتر پمپاژ کند، نیروی وارد بر شریان ها کاهش می یابد و فشار خون کاهش می یابد.

2. ضربان قلب را کاهش می دهد
پاسخ استرس طبیعی بدن به ناراحتی یا غرق شدن می تواند باعث افزایش ضربان قلب شود. تمرینات کششی و آرامش بخش، مانند یوگا، می تواند تسکین فوری ایجاد کند، زیرا شما را تشویق می کند تنفس خود را از طریق نفس های طولانی و عمیق کنترل کنید، که ضربان قلب شما را کاهش می دهد.
در دراز مدت، ساده ترین و موثرترین راه برای کاهش ضربان قلب، ورزش منظم است. تمرینات هوازی، زمانی که قلب خود را پمپاژ می کند و سوختگی را احساس می کنید، قلب شما را تقویت می کند، آن را برای پمپاژ خون بیشتر آموزش می دهد و منجر به کاهش ضربان قلب در حالت استراحت می شود.

3. می تواند به مشکلات خواب کمک کند
یکی از عوامل بی قراری های شبانه، بهنگام خواب، استرس است. هجوم افکار، نشان دهنده ی برانگیختگی شدید سیستم عصبی بدن است. خستگی و نگرانی اوضاع را بدتر می کند.
شواهد نشان می دهد که ورزش سبک ​​می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند. شما باید روزانه پنج ساعت قبل از خواب یک جلسه 30 دقیقه ای ورزش سبک انجام دهید و کالری بسوزانید. این فعالیت همچنین اضطراب و احساسات افسردگی را کاهش می دهد و ریتم طبیعی خواب و بیداری بدن شما را مشخص می کند و آرامش را به ارمغان می آورد.

4. اشتها را کنترل می کند
همه ما دل آشوبی را تجربه کرده ایم. تحقیقات جدید ارتباطی قوی بین روده و مغز را شناسایی کرده است. هورمون ها و مواد شیمیایی آزاد شده تحت استرس وارد دستگاه گوارش می شوند و باعث ناراحتی های شکمی می شوند.
خبر خوب این است که ورزش می تواند به باکتری های روده در کمتر از شش هفته کمک کند. محققان می‌گویند سلامت روده در افرادی که ورزش می‌کنند بیشتر است، اما برای حفظ باکتری‌های روده باید فعالیت منظم و روتین داشته باشید.

5. اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد
مروری بر تحقیقات نشان داده است که حتی یک جلسه تمرین می‌تواند فوراً اثر کاهشی بر استرس داشته باشد و یک بررسی دیگر نشان داد که یک روتین 10 تا 30 دقیقه‌ای ورزش برای بهبود خلق و خوی کافی است. در مطالعه ی دیگر مشخص شد ورزش در دراز مدت تاثیرات مثبتی بر سلامت روان دارد.
ورزش کردن پتانسیل زیادی برای افزایش رفاه دارد. حتی تمرینات هوازی با شدت کم مانند پیاده روی، یوگا یا دویدن به مدت 30 تا 35 دقیقه، 3 تا 5 روز در هفته طی 10 تا 12 هفته، قوی ترین تسکین برای مقابله با استرس را ارائه می دهد.

 

5/5 - (2 امتیاز)
دیدگاه شما
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها